Andere zonnepanelen

In de beginfase van dit project dacht ik: hoe kan ik zonnepanelen gebruiken in een rc vliegtuig?

Eerst dacht ik aan flexibele zonnepanelen die ik op de vleugel kon leggen. maar na wat onderzoek kwam ik er achter dat deze niet genoeg vermogen leveren. Deze leveren slechts 40W/m2. Dit zou neerkomen op ongeveer 30W aan vermogen wat ik kan opwekken met het oppervlakte van mijn vleugel. Dit was dus niet genoeg.

Toen ging ik zoeken naar monocrystalline zonnepanelen. Deze hebben een veel grotere efficiëntie dan flexibele zonnepanelen welke op ongeveer 1% tot 5% zit en de monocrystalline zonnepanelen zitten op ongeveer 18%. Het vermogen per vierkante meter is daarmee dus ook beter en zit rond de 170W/m2 ik zou dus 120W aan vermogen kunnen opwekken met een vleugel. Echter zijn deze zonnecellen wel extreem kwetsbaar en is een rc vliegtuig niet vrij van trillingen. Hiervoor zou ik de zonnecellen op 3mm depron (licht schuim) plakken om zo de panelen heel te houden. Het is dan ook mijn plan om met deze panelen een definitief ontwerp te maken.

Maar! Hier kwam afgelopen week verandering in. Ik werd getipt op een ander soort zonnepanelen. De Sunpower zonnepanelen. Deze hebben een nog hogere efficiëntie tot wel 22% en een vermogen per viekante meter van 210W/m2. wat deze zonnepanelen nog beter maken is dat ze bestand zijn tegen buigingen tot 30 graden en een heel stuk minder breekbaar zijn dan de monocrystalline zonnepanelen.

In de afbeelding hier onder zijn de Sunpower zonnepanelen te zien.

sunpower

Ik ga mijn ontwerp dus herzien om gebruikt te kunnen maken van deze nieuwe Sunpower zonnepanelen. hiermee kan ik dus meet vermogen opwekken wat betekend dat ik langer kan vliegen, meer kan mee nemen en stijler kan klimmen.

Zodra ik een tekening heb van het vliegtuig zal ik deze plaatsen.

En HoutenFM heeft mij ook nog geïnterviewd voor hun radio show en ze hebben een artikel op hun website staan Omroep Houten

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close